DESIGN FOR GLASS MUSEUM

ISFAHAN - IRAN
2010

In our design process, because of the site’s being neighbor to “Zayandehrood” river, and also according to existing boundaries of our site edges, the design expanded toward the river both in width and in height.

•    In circulation designing, galleries have been assigned next to one another to the extent that viewers will be back at their beginning position after they finished viewing all of them.

•    In designing the galleries spaces, partitions are completely transparent. In addition, we have used external shutters to control the intensity of sunlight, which is transportable, for a more effective performance of the museum.

Glass Museum - Design Process- section.jpg
003.png
Glass Museum - Design Process- section.jpg
Glass Museum - Diagram.jpg
Glass Museum - Diagram2.jpg
Glass Museum - Views.jpg
Glass Museum - Plan01.jpg
Glass Museum - Plan02.jpg